Разработки
Ние предлагаме разработки в много сфери, но вие най-точно ще решите нужната за вас

Всяка разработка на ЦИОС – без значение от поръчителя, темата и конкретната форма – преминава през процес на безпристрастен преглед, за да осигурим максимална обективност на крайния продукт. Основните и водещите принципи за нашите разработки са КАЧЕСТВО и ОБЕКТИВНОСТ.

Част І – В „преддверието“ на кризата

ТЕ БЯХА ПРЕДУПРЕЖДАВАНИ И СА БИЛИ ДЛЪЖНИ ДА ЗНАЯТ

„Това е бактериологична война. В началото всички го подценяваха. Вчерашният ден беше като бомба - с изявления на всички лидери по света…“, заяви на 13 март в Народното събрание премиерът Бойко Борисов.

Това изявление показва една доста голяма „отдалеченост“ от реалностите на съвременния свят. Управляващите и държавата бяха предупреждавани и бяха длъжни да знаят за нея и съответно – да подготвят страната.

Мариела Стоянова

ПРОБЛЕМИ, СВЪРЗАНИ СЪС ЗАВРЪЩАЩИТЕ СЕ ОТ ДЖИХАД И БОРБАТА СРЕЩУ ДЖИХАДИСТКИЯ ТЕРОРИЗЪМ

Разработката се фокусира върху някои от проблемите, свързани със завръщащите се в демократичните страни в Европа и Америка участници в джихада и членовете на техните семейства – основно от Сирия и Ирак, но и от други страни в Азия и Африка (Афганистан, Сомалия, Нигерия, Чад и др.). Анализиран е голям по обем фактически материал, включително медийни публикации, интервюта, изследвания и официални документи на национално и международно ниво.

Мариела Стоянова

На 3 януари сутринта, близо до международното летище на иракската столица Багдад с въздушен удар на САЩ бяха убити генерал-майор Касем Сюлеймани, командващ Силите Кудс (Йерусалим) на иранския Корпус на пазителите на ислямската революция (КПИР) и лидерът на подкрепяното от Иран формирование Катаиб Хизбула Джебраил Джафар Ибрахими (по-известен като Абу Махди ал-Мухандис), вторият в командната верига на иракските шиитски Подразделения за народна мобилизация (Хашд ал-Шааби). Според повечето информации, общо при удара са убити 10 човека.

С наближаването на Срещата на високо равнище между държавните и правителствени ръководители на страните-членки на НАТО, насрочена за 3-4.12.2019 г. в Лондон, се увеличава интересът какво ще донесе тя на страните-членки, техните народи и международната сигурност. Мненията са различни. Тази година НАТО навършва 70 години от създаването си през 1949 г., само няколко години след приключването на Втората световна война.

Абонирайте се за свободни разработки, нови и още