Разработки
Ние предлагаме разработки в много сфери, но вие най-точно ще решите нужната за вас

Всяка разработка на ЦИОС – без значение от поръчителя, темата и конкретната форма – преминава през процес на безпристрастен преглед, за да осигурим максимална обективност на крайния продукт. Основните и водещите принципи за нашите разработки са КАЧЕСТВО и ОБЕКТИВНОСТ.

Георги Савов

КОГНИТИВНАТА ВОЙНА

Развитието на технологиите и глобализацията през последните години доведоха до засилването и ожесточаването на една относително нова по своята същност война – когнитивната1, която се води и в момента, като нейната интензивност и обхват непрекъснато нарастват.

В международен план, новата 2022 година започва много интензивно. Разбира се, основното внимание е съсредоточено на очакваните преговори по исканите от Русия от САЩ и НАТО гаранции за нейната сигурност. 

С овладяването на контрола в Афганистан от Движение талибан (ДТ) и „възкръсването“ на Ислямски емират Афганистан, завърши поредният епизод от десетилетията на войни в страната. Но битката за тази страна съвсем не е приключила. Напротив, поради своето геополитическо положение и природни богатства, тя е и ще продължава да бъде арена на все по-изострящ се сблъсък на интереси на други страни, който в комбинация с политиката на ДТ лесно може да доведе до нова гражданска война.

Събитията в Афганистан се развиват с изключително голяма бързина. Какво все пак се очертава постепенно в лавината от (понякога противоречиви, а често - трагични) съобщения?

Абонирайте се за свободни разработки, нови и още