Разработки
Ние предлагаме разработки в много сфери, но вие най-точно ще решите нужната за вас

Всяка разработка на ЦИОС – без значение от поръчителя, темата и конкретната форма – преминава през процес на безпристрастен преглед, за да осигурим максимална обективност на крайния продукт. Основните и водещите принципи за нашите разработки са КАЧЕСТВО и ОБЕКТИВНОСТ.

С овладяването на контрола в Афганистан от Движение талибан (ДТ) и „възкръсването“ на Ислямски емират Афганистан, завърши поредният епизод от десетилетията на войни в страната. Но битката за тази страна съвсем не е приключила. Напротив, поради своето геополитическо положение и природни богатства, тя е и ще продължава да бъде арена на все по-изострящ се сблъсък на интереси на други страни, който в комбинация с политиката на ДТ лесно може да доведе до нова гражданска война.

Събитията в Афганистан се развиват с изключително голяма бързина. Какво все пак се очертава постепенно в лавината от (понякога противоречиви, а често - трагични) съобщения?

Последните месеци

На 14 април 2021 г. президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че силите на САЩ ще напуснат Афганистан до 11 септември. Същото решение беше взето и от НАТО, за което генералният му секретар Йенс Столтенберг обяви на 15 април. (Реално, изтеглянето изпреварва сроковете и ще приключи до края на август.)

Състоянието на средата за сигурност към юни 2021 г. и тенденциите за развитието й през следващите 1 – 1.5 години се определят от комплекс от външни и вътрешни взаимно влияещи си фактори, които поотделно и/или комбинирано водят до рискове и заплахи за международната сигурност и националната сигурност на Република България.

Абонирайте се за свободни разработки, нови и още