Блог

27 02 2022 Angel Naydenov WarОт началото на февруари вниманието на света е фокусирано върху изострянето на напрежението между Русия и Украйна, която през последната седмица прерасна във война. Респективно „неразбирателствата“ между Русия от една страна и НАТО и ЕС от друга също прогресивно нарастват.

Всичко това приковава вниманието на обществото и медиите, пред които директорът на ЦИОС и бивш министър на отбраната Ангел Найденов коментира случващото се и представи своите оценки и прогнози за развитието на ситуацията.

bTV „Тази събота и неделя “(26.02.2022 г.)

При различните сценарии, които се реализират, Украйна би била лишена от излаз на Черно и Азовско море – прилежащите територии биха станали част от друго, псевдо държавно формирование под контрола на Руската федерация или биха били изцяло контролирани, дори и да останат в рамките на една федеративна Украйна.

БНТ „Светът и ние“ (24.02.2022 г.)

Свидетели сме на отхвърляне на международния правов ред, на брутална агресия, която трябва да бъде осъдена. Виждаме подготовка за сухопътна операция на Русия в Украйна… Ангел Найденов пред БНТ.

Нова Телевизия „Нова Нюз“ и „Твоят ден“ (24.02.2022 г.)

Изключвам военен сблъсък между Запада и Русия. В началото сме на едностранни военни действия от страна на Русия. Беше ясно, че руският президент Путин няма да се съгласи само с изпращането на сили в двете признати за независими републики – ДНР и ЛНР. Има различни сценарии за развитието на бойните действия, но като основна цел е смяната на управляващите в Украйна. Подготвя се сухопътна операция… Ангел Найденов пред Нова телевизия.

БНТ „Референдум“ (22.02.2022 г.)

Създаването на сухопътната, въздушната и морската групировки на ВС на Русия говори за неизбежността на военния сблъсък между Русия и Украйна. Въпросът беше какъв ще е претекстът за този сблъсък.

 

С признаването на независимостта на Донецката и Луганската народни републики се създава именно такъв повод. Целта на Русия е не само да бъде решен определен проблем между нея и Украйна, не само да бъде взета под контрол определена територия, основната цел е прекрояване на международната система за сигурност.

 

Абонирайте се за свободни разработки, нови и още