Блог

27 02 2022 Angel Naydenov WarОт началото на февруари вниманието на света е фокусирано върху изострянето на напрежението между Русия и Украйна, която през последната седмица прерасна във война. Респективно „неразбирателствата“ между Русия от една страна и НАТО и ЕС от друга също прогресивно нарастват.

Всичко това приковава вниманието на обществото и медиите, пред които директорът на ЦИОС и бивш министър на отбраната Ангел Найденов коментира случващото се и представи своите оценки и прогнози за развитието на ситуацията.

Георги Савов

13 02 2022 Missile UkraineНа фона на засилващото се напрежение между Русия и Украйна от една страна и Русия и Запада от друга и на провежданите голям брой учения на ВС на Русия, като все по-вероятна се очертава възможността за изостряне на конфликта около Донбас (самообявилите се Донецка и Луганска народни републики).

В същото време, през близките дни ще станем свидетели на провеждането на големи по мащабите си ракетни стрелби и изпитателни пускове на ракети от страна на Русия.

Георги Савов

04 02 2022 Transit Wars2От 1 февруари Литва едностранно преустанови превоза по ЖП на торове от Беларус (поради санкции наложени от САЩ) през своята територия – официално, защото превозът им противоречи на интересите на националната сигурност. Отговорът на Минск не закъсня – на 2 февруари Беларус обяви, че от 7 февруари прекратява превозите на няколко групи товари от Литва с ЖП-транспорт през територията на Беларус.

Георги Савов

29 01 2022 Ukraine Russia 5aВ последно време „ни залива“ огромен поток от информация, свързана със засилването на напрежението между Русия от една страна и Украйна и САЩ/НАТО от друга. Засилиха се информационната и психологическата война. 

 

Абонирайте се за свободни разработки, нови и още