Блог

29 11 2019 Val CankovМоже ли да се очаква криза в НАТО след острите думи на френския президент за „мозъчната му смърт“, след свикването на „Съвета на мъдреците“, който да предложи нови решения на проблемите и след последните решения на САЩ и Турция по бюджета и плановете на Алианса - бригаден генерал от резерва Валентин Цанков, експерт в Центъра за изследване на отбраната и сигурността и заместник-председател на Асоциацията на сухопътни войски пред Радио „Фокус“.

28 11 2019 Angel NaydenovЗа създаването на военноморски център във Варна, срещата на върха на НАТО и това, какви са основанията на президента на Франция, Емануел Макрон да постави „диагноза за мозъчна смърт“ на НАТО - директорът на Център за изследване на отбраната и сигурността Ангел Найденов пред Радио „Фокус“.

 

 

Ако познаваш врага и познаваш себе си, не бива да се боиш какъв ще е изходът и от сто битки. Ако познаваш себе си, но не и врага, за всяка извоювана победа ще претърпяваш по едно поражение. А ако не познаваш нито врага, нито себе си, ще губиш всяка битка.

Сун Дзъ, „Изкуството на войната“           

25 07 2019 Val Cankov S 400Бригаден генерал от резерва Валентин Цанков, експерт в Центъра за изследване на отбраната и сигурността и заместник-председател на Асоциацията на сухопътните войски за причините Турция да придобие ракетните комплекси за ПВО С-400, за последствията от тяхното доставяне и евентуалното им оперативно използване и отражението на ставащото върху НАТО и България.

 

Абонирайте се за свободни разработки, нови и още