Събития
Участие ЦИОС участва със свои експерти и представители в различни национални и международни форуми.
Организиране ЦИОС организира самостоятелно или с партньори различен формат обществени и експертни форуми.
Подготовка Въпреки, че не участва пряко, част от дейността на ЦИОС включва подготовка на лектори в сферите на нашата експертиза.
Материали ЦИОС подготвя тематични материали по широк кръг въпроси, включително и за външни за Центъра представители.
Тук ще намерите информация за събития, организирани от ЦИОС - самостоятелно или съвместно с други организации

СЪОБЩЕНИЕ ЗА МЕДИИТЕ

Migration 1 Feb 2018На 22 февруари 2018 г. (четвъртък), Център за изследване на отбраната и сигурността“ ще представи пред медиите, темата: „Миграцията в Европа: Голямото разминаване между политици и граждани".

Ще бъдат разгледани някои аспекти на миграцията и миграционните потоци, тяхното отражение върху икономиката и обществото.

Пресконференцията ще се проведе в сградата на БТА, 1124 София, бул. "Цариградско шосе" 49 от 12 ч.и в нея ще участва и ръководителят на Центъра, Ангел Найденов.

За контакт: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. 

Дискусия: „Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана“

16 Октомври 2017 г.

CIOS 05 10 2017На 1 март 2017 г. председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер представи Бяла книга за бъдещето на Европа. След нея бяха публикувани поредица от документи за размисъл.

Растящата нестабилност в съседните на Европа региони и в света, както и новите заплахи, произтичащи от икономически, екологични и технологични фактори, дават на сигурността и отбраната по-важна роля в бъдещето на европейския проект. Документът за размисъл относно бъдещето на европейската отбрана очертава предизвикателствата и посочва три възможни сценария.