Тероризъм
Тероризъм

Тероризмът е една от характерните черти на съвременния етап на развитие на международната общност. През последните години, той се превърна в един от най-острите проблеми в сферата на международните отношения, като се разпространява все повече в световен мащаб и практически обхваща вече цялата планета - проявявайки се както в районите на с международни и вътрешни конфликти, така и в считаните за доскоро „мирни“ държави в Европа и Северна Америка.

Успоредно с това, тероризмът представлява сериозна заплаха за сигурността на отделните държави. Ежегодно, в света се извършват хиляди терористични атаки, жертви на които са не само хилядите убити, ранени и техните близки, а и цели нации – принудени да променят традиционния си начин на живот, да ограничават демократичните права и свободи на гражданите.

За съжаление, тероризмът днес е едно от „оръжията“, използвани от много политици, партии, организации и държави. Чрез него, те се опитват да решават национални, регионални и глобални проблеми.

Експертите на ЦИОС са с голям опит в изследванията на тероризма, контра- и антитероризма, и техните разработки могат да бъдат в помощ, както на формулирането на политиката и действията на държавните институции, така и на развитието на бизнеса.

За директен контакт по въпроси, свързани с програмата: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Имате въпроси или запитвания към нас?
Тел. + 359 888 359 146

Абонирайте се за свободни разработки, нови и още