Международни отношения
Международна сигурност

Международните отношения са свързани със създаването и поддържането на световен ред, при който има благоприятни международни условия за свободното развитие на държавите за провеждането на политики, насочени към осигуряване на просперитета на нациите, повишаване материалното ниво на живот на хората и свободното развитие на личността при спазване на човешките и граждански права и свободи.

В наши дни, международните отношения и свързаната с тях международна сигурност придобиха всеобхватен характер. Те включват в себе си комплекс от взаимно свързани и влияещи си политически, икономически, хуманитарни, информационни, екологични и други аспекти и измерения, едни от най-важните от които са в сферата на политиката в сигурността и отбраната/военната сфера.

Разработките на ЦИОС в сферата на международните отношения обхващат голям аспект от теми по пресичащи се и гранични проблеми, включително в сферата на националната регионалната и глобалната икономика, сигурност, отбрана и стабилност. В тях се отразява политиката и ефективността на международните организации.

За директен контакт по въпроси, свързани с програмата: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Имате въпроси или запитвания към нас?
Тел. + 359 888 359 146

Абонирайте се за свободни разработки, нови и още